Sassoon Cursus Maart 2017

03-04-2017

Sassoon cursus maart 2017

 

Het leren van de mooie, iconische kniptechnieken van Sassoon, er is geen betere school, dan die van henzelf, om dat te mogen leren.

 

Bij ons in de kapsalon beheerst iedereen de technieken van Sassoon. Omdat ik dit nog niet volledig beheerste, kreeg ik de kans om de 5 dagen durende cursus te mogen volgen.

 

Voor degene die Sassoon niet kennen; Het is allemaal begonnen bij Vidal Sassoon. Een Britse hairdesigner die in de jaren zestig erg bekend werd vanwege zijn nieuwe lancering van het ‘bobkapsel’, wat voor die tijd revolutionair was. Hij startte zijn eigen lijn voor haarverzorgings producten, had vele kapsalons en ook scholen, die vandaag de dag over de hele wereld te vinden zijn. (Amerika, Duitsland, Engeland). Zijn kijk op kapsels creëren is zo bijzonder en eigenlijk ook heel logisch als je het eenmaal weet.

 

Ik ben naar de school in hartje Londen gegaan, die vlakbij Oxford street zit.

De cursus dagen waren vrijwel hetzelfde ingedeeld; s’morgens een introductie, waarin een hoop informatie werd gegeven. Een korte pauze volgde, waarna we een demonstratie kregen van 2 of 3 docenten, die hun technieken uitoefenden en toelichtten aan ons.

Rond een uur of 1 was de ochtend uitleg afgelopen en kregen we een uur pauze.

 

In de middag mochten we oefenen op modellen. Elke dag kregen we een ander model, waardoor je verschillende technieken kon toepassen die je die week geleerd had. Soms kreeg ik zelfs tips voor andere technieken die normaal niet in de cursus die ik volgde gegeven worden.

 

De docent begon eerst met een adviesgesprek met het model, bij het adviesgesprek wordt er goed gekeken naar de vorm van het hoofd van in dit geval het model. Bij Sassoon is dat ontzettend belangrijk, omdat je een kapsel creëert die echt bij de persoon past. Nadat we het besproken hadden en het model haar haren waren gewassen, knipte de docent een stukje voor, zodat ik dezelfde lijn en techniek kon volgen. Na een gedeelte geknipt te hebben, kwam de docent controleren en mocht je of weer verder, of het corrigeren wat nog niet goed genoeg was.

 

Na het haar geknipt te hebben, gingen we het föhnen. Bij het föhnen keken we naar wat het beste bij het geknipte model past.

 

Op de laatste dag kregen we een speciale les, wat meer op creativiteit gericht was.

Daarbij werden oude collecties geshowd en dat werd op de demonstratie modellen toegepast. Omdat we puur de basis hadden geleerd was het leuk om dit op een andere manier toegepast zien worden. Daarbij zie je hoe belangrijk een goede basis is, om vanuit daar andere dingen te creëren.

 

In de week waarin ik de cursus heb mogen volgen heb ik veel geleerd, maar vooral ook inspiratie opgedaan.

Er waren veel mensen met andere nationaliteiten, wat erg leuk was om tips aan elkaar uit te wisselen. In elk land gaat het anders en in elk land is er een ander schoonheidsideaal, wat ook een bron van inspiratie geeft.

 

Het was een geweldige week, met super veel informatie en inspiratie. Hierdoor ben ik net zo weg van Sassoon als de rest van het team. Het zijn technieken die je toepast voor de rest van je leven en die je niet meer verleerd.

 

 

 

Op 2 mei ben ik weer uitgenodigd om een vervolg cursus te doen. Deze cursus is gericht op creativiteit. Blijf ons volgen voor het laatste nieuws en info!

 

© 2017 Brandon Kappers Bilthoven
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin